Halibut na grécky spôsob

recipe image
Recept od Andrej,
Pridať do svojej kuchárskej knihy
Moje recepty
Verzia pre tlač
Recept je v kategóriach
Druh jedla
Hlavná ingrediencia
Spôsob prípravy
Obtiažnosť prípravy
Počet porcií...
4

Ingrediencie

  • 4 filety z halibuta
  • 125 ml majonézy
  • 3 stredne veľké paradajky
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica červeného vínneho octu
  • 100 g čerstvého smotanového syra
  • 3 lyžice nasekaného kôpru
  • 2 lyžice nasekaných mätových lístkov
  • 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
  • 8 veľmi tenkých koliesok citróna
  • soľ, korenie

Postup prípravy

  1. Paradajky pokrájame na osem dielov, dáme do misy a zalejeme 2 lyžicami olivového oleja, vínnym octom a posypeme pol lyžičkou soli.
  2. Rozohrejeme gril v rúre. Panvicu alebo malý pekáčik vyložíme papierom na pečenie a zľahka potrieme olivovým olejom. Navrch dáme filety z halibuta (ak majú kožu, tak kožou dole) a každú ochutíme soľou a korením.
  3. Majonézu rozmiešame so smotanovým syrom, kôprom, mätou a citrónovou šťavou a zmes rozdelíme na filety. Na každú dáme dve kolieska citróna. Pokvapkáme zvyšným olivovým olejom.
  4. Pečieme asi 15 minút. Keď začne ryba zhora hnednúť a nie je pritom ešte vo vnútri upečená, prikryjeme ju alobalom. Podávajme s vopred pripravenými paradajkami.

Hodnotenia receptu

Recepty Všetky kategórie receptov

Najnovší recept Najnovší recept s obrázkom

Najlepšie hodnotený recept

Najlepšie hodnotený recept