Egrešový džem

recipe image
Recept od Alinko,
Pridať do svojej kuchárskej knihy
Moje recepty
Verzia pre tlač
Recept je v kategóriach
Druh jedla
Hlavná ingrediencia
Spôsob prípravy
Obtiažnosť prípravy

Ingrediencie

  • Na 1 kg egrešov 500 g cukru.

Postup prípravy

  1. Egreše umyjeme vo vode a zbavíme zvyškov stopiek.
  2. Polovicu egrešov pomelieme na mäsovom mlynčeku.
  3. Druhú časť egrešov buď pokrájame na kúsky alebo necháme v celku.
  4. Pomleté egreše zmiešame s polovicou cukru a varíme asi 10-15 minút, až sú všetky časti mäkké.
  5. Jemné zrniečka egrešov nie sú na závadu, ale ak nám prekážajú, vzniknutú hmotu prepasírujeme cez sitko. Potom pridáme druhú polovicu cukru, pokrájané egreše (alebo celé egreše) a varíme, až zmes začne rôsolovatieť.
  6. Horúci džem plníme do predhriatych pohárov.
  7. Ihneď uzavrieme a sterilizujeme obrátením hore dnom na 5 minút.

Hodnotenia receptu

Recepty Všetky kategórie receptov

Najnovší recept Najnovší recept s obrázkom

Najlepšie hodnotený recept

Najlepšie hodnotený recept