Čučoriedkový džem

recipe image
Recept od Martina,
Priemerné hodnotenie vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 Hodnotenie užívateľov
Pridať do svojej kuchárskej knihy
Moje recepty
Verzia pre tlač
Recept je v kategóriach
Druh jedla
Hlavná ingrediencia
Spôsob prípravy
Obtiažnosť prípravy

Ingrediencie

  • Na 1 kg čučoriedok:
  • 300 g kryštálového cukru
  • 1 balíček želírovacieho prípravku

Postup prípravy

  1. Prebrané a umyté čučoriedky sprudka varíme, až sa asi tretina šťavy odparí.
  2. Po častiach pridáme cukor a čučoriedky prudko varíme ešte 5 minút.
  3. Horúci čučoriedkový džem naplníme do nahriatych pohárov, uzatvoríme ich viečkami.
  4. Sterilizujeme 25 minút pri teplote 85°C.

Doplňujúce informácie

Čím menej použijeme cukru, tým dlhšie musíme sterilizovať.

Hodnotenia receptu

Recepty Všetky kategórie receptov

Najnovší recept Najnovší recept s obrázkom

Najlepšie hodnotený recept

Najlepšie hodnotený recept